Organizatorem konkursu jest Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego. Konkurs organizowany jest z okazji 20 lecia partnerstwa Dolnego Śląska i Dolnej Saksonii.
W konkursie weźmie udział 12 zespołów ze szkół gastronomicznych województwa dolnośląskiego, w tym reprezentacja Technikum w Karpaczu w składzie: Izabela Bratek, Andrzej Fudała, Jędrzej Borotko. Konkurs wyłoni 3 zespoły, które wezmą udział w konkursie finałowym z udziałem 3 drużyn z Dolnej Saksonii.
W dniach 22-23 kwietnia br. w szkolnej pracowni gastronomicznej odbędzie się kolejna edycja ,,Młodzieżowych Mistrzostw Kucharzy Karkonoszy” organizowanych przez Zrzeszenie Handlu i Usług w Jeleniej Górze oraz Urząd Miejski w Karpaczu.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?