Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Pożar znanej giełdy staroci w Czaczu był podpaleniem?

NOWE
Pożar znanej giełdy staroci w Czaczu był podpaleniem?

Pierwsza sesja w Dwikozach. Ślubowanie radnych i wójta. Pierwsze wybory [WIDEO]

NOWE
Pierwsza sesja w Dwikozach. Ślubowanie radnych i wójta. Pierwsze wybory [WIDEO]

Polecamy

Hulajnoga elektryczna. Jakie dokumenty są potrzebne, aby nią jeździć?

Hulajnoga elektryczna. Jakie dokumenty są potrzebne, aby nią jeździć?

W Pęgowie dziewczyny od dawna grają w piłkę nożną. Także w Pucharze Tymbarku

W Pęgowie dziewczyny od dawna grają w piłkę nożną. Także w Pucharze Tymbarku

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin