Kulinarne trendy 2019. To będziemy jedli
W zeszłym sezonie popularność zyskała żywność funkcjonalna, czyli wszelkie produkty, które nie tylko żywiły, ale i odżywiały, czyli dostarczyły niezbędnych składników odżywczych. Oprócz nich chorowaliśmy zarażeni bakcylem superfood, czyli wyjątkowo obfitych w witaminy owoców i warzyw. Ciągiem dalszym tego trendu będą z pewnością zyskujące na popularności wszelkiego rodzaju kiszonki i fermentowane produkty mleczne, które mają wzbogacać naszą dietę o cenne witaminy.
Skoro już o zdrowych odkryciach mowa, do gastronomii wejdzie powoli moda na produkty konopne, zawierające również całe bogactwo ważnych dla zdrowia składników. Obok nich powinny pojawić się także zamienniki mięsa dla wegan i wegetarian. Wraz z modą na roślinną dietę, rośnie też nasza świadomość ekologiczna, więc oraz mniej miejsc będzie podawać nam rurki i jednorazowe serwetki czy inne przedmioty łatwo zamieniane w śmieci. A co jeszcze zobaczymy w tym roku w gastronomii? Kliknij przycisk poniżej, aby się przekonać.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?