MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Była premier Beata Szydło z wizytą na Sądecczyźnie. Odwiedziła Wojnarową

NOWE
Była premier Beata Szydło z wizytą na Sądecczyźnie. Odwiedziła Wojnarową

Sparta Dwikozy zremisowała z Kamienną Brody, padło sześć bramek [FOTO]

NOWE
Sparta Dwikozy zremisowała z Kamienną Brody, padło sześć bramek [FOTO]

Polecamy

Nie zaszczepiła synka. Sąd zmusił ją do szczepienia i ukarał grzywną. Czy to możliwe?

Nie zaszczepiła synka. Sąd zmusił ją do szczepienia i ukarał grzywną. Czy to możliwe?

Kina letnie w polskich miastach. Gdzie obejrzysz kinowe hity na świeżym powietrzu?

Kina letnie w polskich miastach. Gdzie obejrzysz kinowe hity na świeżym powietrzu?

Te ślimaki zagrożeniem dla wilków, psów i kotów - alarmuje KPN, zjedzą nawet pisklę!

Te ślimaki zagrożeniem dla wilków, psów i kotów - alarmuje KPN, zjedzą nawet pisklę!