Dieta redukcyjna i majonez – czy to możliwe?

Materiał informacyjny Cremajo

Początek roku to zwykle czas podejmowania nowych wyzwań i wprowadzania zmian zwłaszcza dotyczących zdrowia i własnego wyglądu. Na liście najpopularniejszych postanowień pierwsze miejsce zajmuje odchudzanie. Jednak by odnieść sukces na tym polu, trzeba poszukać sprzymierzeńców. Jednym z nich z pewnością jest wytrwałość, a drugim… majonez. To zaskakujące, ale istnieje majonez, który znakomicie wspiera nawet najbardziej wygórowane cele dietetyczne.

Aby skutecznie schudnąć, zwykle trzeba wprowadzić w życie spore zmiany. Rozpoczynając proces odchudzania, warto zastanowić się, dlaczego chcemy schudnąć, bo to właśnie pozwoli utrzymać motywację w trudniejszych chwilach i odkryć nieznane dotąd pokłady własnej wytrwałości. Kluczem do trwałej utraty zbędnych kilogramów masy ciała jest regularna aktywność fizyczna połączona z dobrze przemyślaną dietą. Warto znaleźć taką formę ruchu, która będzie przynosić radość. Nie muszą to być wymagające ćwiczenia na siłowni. Może to być jogging, pływanie czy chociażby joga. Podobnie jest z dietą. Niezbędne jest ograniczenie spożycia kalorii, ale dieta musi być dobrze zbilansowana, a posiłki muszą być smaczne, bo inaczej nie da się jej stosować przez dłuższy czas. Trzeba więc tak dobrać produkty, by nie rezygnować ze swoich ulubionych smaków. Jednym z takich produktów jest majonez Cremajo. Świetnie sprawdza się on jako element różnych diet z uwagi na swoją niską kaloryczność i możliwość poprawy smaku wielu potraw – co ciekawe, zarówno tych wytrawnych, jak i deserowych.

Dlaczego Cremajo?

Majonez Cremajo zachwyca swoim doskonale wyważonym smakiem, a dzięki jego różnym wersjom – Cremajo chilli, Cremajo czosnek i Cremajo curry – potrafi zadowalać smakoszy o bardzo odmiennych upodobaniach kulinarnych. Tak szeroka gama smakowa jest jednak tylko jednym z atutów tego wspaniałego produktu.

Cremajo to majonez o niskiej kaloryczności, co sprawia, że jest on idealnym uzupełnieniem różnych diet stosowanych w procesach odchudzania. Może być elementem zarówno jadłospisów zbudowanych w oparciu o diety redukcyjne, jak i te w pełni wegańskie, ponieważ w jego składzie nie ma jaj. Cremajo jest idealnym majonezem zarówno dla cukrzyków i chorych na celiakię, jak i dla sportowców odżywiających się według precyzyjnie opracowywanych planów żywieniowych.

Na co dzień Cremajo zachwyca też swoją fantastyczną kremową konsystencją, nie rozpływa się w daniach czy na kanapkach nawet pod wpływem wysokiej temperatury. Po otwarciu słoika nie trzeba przechowywać go w lodówce, co zdecydowanie ułatwia codzienną rutynę kuchenną.

Wśród atutów tego majonezu trzeba też wymienić jego dobrze przemyślany skład, wyjątkowo przyjazny zdrowiu i kondycji każdego z nas. I choć produkt ten zawiera gumę guar i ksantanową, to ilość tych składników jest tak niewielka, że nie ma żadnego wpływu na organizm człowieka.

Dzięki temu majonezowi każdy może teraz gubić nadmiarowe kilogramy masy ciała, nie rezygnując z ulubionych posiłków, a ten fakt znacznie zwiększa szanse na osiągnięcie sukcesu.

Gdzie znajdziesz Cremajo i jak go wykorzystasz?

Majonez Cremajo jest dostępny w sklepach stacjonarnych. Znajdziesz go w: Starck’s Food Polska sp. z o.o. (starcksfoodpolska.pl). Możesz też kupować ten majonez, siedząc wygodnie w zaciszu domowym, bo Cremajo oferują też sklepy internetowe, takie jak chociażby wspomniany wyżej starcksfoodpolska.pl.

Rozpocznij zatem nowy rok ze smakiem majonezu Cremajo, czerpiąc jednocześnie korzyści dla Twojego zdrowia. Wykorzystaj Cremajo do przygotowania pysznych potraw, na przykład takich, jakie tu proponujemy:

Taco z pastą curry z łososiem

Składniki na 20 porcji:

  • 1 kawałek łososia wędzonego
  • 2 duże jajka
  • 2 laski selera naciowego
  • 1 dojrzałe awokado
  • 50g majonezu Cremajo Curry
  • Sok z ½ limonki
  • Garść świeżej kolendry

Do podania:

  • kukurydziane łódeczki taco i liście świeżej sałaty

Przygotowanie:
Jajka ugotować, wystudzić, pokroić w kostkę. Awokado pokroić, seler i kolendrę drobno posiekać, połączyć wszystkie składniki zagniatając widelcem lub używając niskich obrotów blendera, aby pasta nie ściemniała koniecznie dodaj kilka kropli soku z limonki.

Pastę można też serwować na razowych grzankach albo postawić na stole do smarowania, gdy przyjmujemy gości.

Wilgotna, puszysta i lekka jak puch babka Cremajo

Składniki:

  • szklanka = 250 ml pojemności, składniki powinny być w temperaturze pokojowej
  • Proporcje na formę do babki o średnicy 24 cm
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 4 jajka - oddzielnie białka i żółtka
  • półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 czubate łyżki majonezu Cremajo 20%
  • szczypta soli

Przygotowanie:
Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec, nie przerywając ubijania, dodawać po jednej łyżce cukier i cukier waniliowy, a następnie po jednym żółtku. Całość zmiksować na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Dodać przesiane mąki i wymieszać ciasto szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Na koniec dodać Cremajo 20% i aromat i zmiksować ciasto na jednolitą masę. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzałka góra – dół. Piec przez około 35 - 45 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Dieta redukcyjna i majonez – czy to możliwe? - Nasze Miasto

Wróć na karpacz.naszemiasto.pl Nasze Miasto