MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi

Ciasto pychotka. Krok 2.

Przygotuj bezę: białka zacznij ubijać mikserem, po 2 minutach wsypuj stopniowo cukier. Po 10 minutach ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną. Ubijaj jeszcze 1 minutę. Gotowa beza ma być sztywna i lśniąca, bez widocznego cukru.

Zobacz również

Projekt dla producentów żywności i kosmetyków na Uniwersytecie Przyrodniczym

Projekt dla producentów żywności i kosmetyków na Uniwersytecie Przyrodniczym

28-letnia Angelika K. ugodziła nożem w brzuch narzeczonego! Ledwo przeżył...

28-letnia Angelika K. ugodziła nożem w brzuch narzeczonego! Ledwo przeżył...

Polecamy

Lekcje religii zostaną zlikwidowane? Wicepremier o zmianach w edukacji

Lekcje religii zostaną zlikwidowane? Wicepremier o zmianach w edukacji

Samochód uderzył w czeski szynobus na przejeździe kolejowym w Kamiennej Górze

Samochód uderzył w czeski szynobus na przejeździe kolejowym w Kamiennej Górze

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś