Targi Gastro Hotel Karpacz: Pokazy i szkolenia
W hali sportowej przy Liceum przy ul. Gimnazjalnej 6a w Karpaczu czekać będzie na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sal oraz kucharzy. Będą także pokazy dla publiczności i konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych
Targi Gastro Hotel Karpacz: Gotują mistrzowie
W programie targów umieszczono wiele ciekawych pokazów m.in. mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego oraz szkoleń.
Wykład wygłosi gość specjalny targów Daniel Luttringer, profesora sztuki kulinarnej z Międzynarodowej Szkoły Hotelarstwa w Szwajcarii “Les Roches”.
Daniel Luttringer to Francuz prowadzący jedną z najlepszych szkół hotelarskich świata. Jeden semestr kosztuje tu około 40 tysięcy euro. Mistrz kuchni stworzył w swoim życiu kilka dużych restauracji i hoteli butikowych. Gość specjalny tegorocznych targów chętnie podzieli się swoją receptą na sukces. Wykład odbędzie się 22 października podczas targów Gastro-Hotel w Karpaczu.
Targi Gastro Hotel Karpacz: Program
22 października
Karpacz, Hala sportowa przy Liceum, ul. Gimnazjalna 6 a
WYSTAWA Z BRANŻY
HORECA
oraz WYKŁAD:
* Światowe trendy w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego. Pożądane kierunki rozwoju branży w Polsce - wykład Daniela Luttringera, profesora sztuki kulinarnej z Międzynarodowej Szkoły Hotelarstwa w Szwajcarii "Les Roches"
SZKOLENIA DLA WŁAŚCICIELI OBIEKTÓW, BARMANÓW, POKOJOWYCH, KELNERÓW,
KIEROWNIKÓW SALI I KUCHARZY:
*Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
*Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
* Obsługa klienta w gastronomii
* Savior-vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
* Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
* Wiadomości o winie - wino w gastronomii
* Techniki obsługi kelnerskiej
POKAZY:
* Carving - pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach Łukasz Szewczyk, brązowy
medalista Mistrzostw Polski i Mistrzostw Europy 2013
* Nowe rozwiązania zup do cateringu - pokaz mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
* Propozycje na mini desery na bufety - pokaz mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
KONKURSY dla młodzieży szkolnej:
* STÓŁ DOBRZE NAKRYTY - aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
ŚRODA 23 października
pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
szkolenie dla menadżerów -Metody budowania zespołu - coaching
zespołowy
Nowe rozwiązania zup do cateringu -pokaz kulinarny Jerzego
Pasikowskiego
Propozycje na mini desery na bufety -pokaz kulinarny Jerzego
Pasikowskiego
CZWARTEK 24 października
pokazy kulinarne dotyczące produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz produktów wytwarzanych w systemach jakości żywności.
szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży
pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
Godz. 14 - ogłoszenie wyników konkursu
Kalendarz siewu kwiatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?