Targi Gastro Hotel Karpacz Targi Gastro Hotel Karpacz

Targi Gastro Hotel Karpacz: Pokaz gotowania da znany szef kuchni Jerzy Pasikowski (© Organizatorzy)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Targi Gastro Hotel Karpacz: Mistrzowie kuchni, pyszne potrawy, fachowy sprzęt, bez którego nie może się obejść żadna profesjonalna kuchnia, to zobaczycie na Targach Gastro Hotel, które potrwają Karpaczu od 22 do 24 października.

Targi Gastro Hotel Karpacz: Pokazy i szkolenia

W hali sportowej przy Liceum przy ul. Gimnazjalnej 6a w Karpaczu czekać będzie na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sal oraz kucharzy. Będą także pokazy dla publiczności i konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych

Targi Gastro Hotel Karpacz: Gotują mistrzowie


W programie targów umieszczono wiele ciekawych pokazów m.in. mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego oraz szkoleń.

Wykład wygłosi gość specjalny targów Daniel Luttringer, profesora sztuki kulinarnej z Międzynarodowej Szkoły Hotelarstwa w Szwajcarii “Les Roches”.

Daniel Luttringer to Francuz prowadzący jedną z najlepszych szkół hotelarskich świata. Jeden semestr kosztuje tu około 40 tysięcy euro. Mistrz kuchni stworzył w swoim życiu kilka dużych restauracji i hoteli butikowych. Gość specjalny tegorocznych targów chętnie podzieli się swoją receptą na sukces. Wykład odbędzie się 22 października podczas targów Gastro-Hotel w Karpaczu.

Targi Gastro Hotel Karpacz: Program



22 października
Karpacz, Hala sportowa przy Liceum, ul. Gimnazjalna 6 a
WYSTAWA Z BRANŻY HORECA oraz WYKŁAD:
* Światowe trendy w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego. Pożądane kierunki rozwoju branży w Polsce - wykład Daniela Luttringera, profesora sztuki kulinarnej z Międzynarodowej Szkoły Hotelarstwa w Szwajcarii "Les Roches"

SZKOLENIA DLA WŁAŚCICIELI OBIEKTÓW, BARMANÓW, POKOJOWYCH, KELNERÓW,
KIEROWNIKÓW SALI I KUCHARZY:
*Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
*Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
* Obsługa klienta w gastronomii
* Savior-vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
* Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
* Wiadomości o winie - wino w gastronomii
* Techniki obsługi kelnerskiej
POKAZY:
* Carving - pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach Łukasz Szewczyk, brązowy
medalista Mistrzostw Polski i Mistrzostw Europy 2013
* Nowe rozwiązania zup do cateringu - pokaz mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
* Propozycje na mini desery na bufety - pokaz mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
KONKURSY dla młodzieży szkolnej:
* STÓŁ DOBRZE NAKRYTY - aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego

ŚRODA 23 października
pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
szkolenie dla menadżerów -Metody budowania zespołu - coaching
zespołowy
Nowe rozwiązania zup do cateringu -pokaz kulinarny Jerzego
Pasikowskiego
Propozycje na mini desery na bufety -pokaz kulinarny Jerzego
Pasikowskiego
CZWARTEK 24 października
pokazy kulinarne dotyczące produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz produktów wytwarzanych w systemach jakości żywności.
szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży
pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach

Godz. 14 - ogłoszenie wyników konkursu





Z regionu

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!